Viime vuonnakin tuli äitienpäivä vietettyä Jokimaan raviradalla Lahdessa joten mitäs sitä perinnettä rikkomaan. Hevosista ei tosin ollut tietoakaan, vaan tietysti koiria! Jokimaalla oli kaikkien rotujen pentunäyttely ja lisäksi kaksi ryhmänäyttelyä ryhm!ille 1&3 ja 2&5. Viime vuonna oli molemmat hoffit mukana, nyt vaan Muru. Kun ilmoittauduin hoffeilla piti olla tuomarina Jari Laakso. Ja sen takia nimenomaan ilmoitauduin vaikka tiesin että koira lienee aika karvaton... Ollaan aikaisemminkin yritetty päästä Laakson kehään Savonlinnassa, mutta tulipa tietty tuomarimuutos. No arvatkaa mitä nyt kävi? Tuli taas tuomarimuutos :( Laaksoa ei enää näkynyt koko näyttelyn tuomareissa kun aikataulut tuli! Eli ilmeisesti meidän on turha yrittää päästä Laakson kehään, kun joku tuomarimuutosten kirous vaivaa tässä kohtaa. Laakso harvemmin täällä etelässä arvostelee, etenkään hoffeja. On kuitenkin sen verran kiva persoona että mielelläni kävisin. Viimeksi Laakson kehässä ollut Rokin kanssa veteraanina ja siitä on aika monta vuotta!

Tuomariksi hoffeille oli muuttunut Anca Giura Romaniasta. Koiranetin mukaan ei Suomessa ole hoffeja arvostellut aikaisemmin, joten aivan tuntematon tapaus. Hoffeja oli ilmoitettu 15 kpl mutta tämä tuomarimuutos oikeutti rahojen palautukseen. Päätin kuitenkin mennä koska näyttely on ihan "kulmilla" ja tämän jälkeen ei ole ilmoitettu Murua minnekään. Käydään karvattoman kokeilemassa....

Pentunäyttelyyn oli ilmoitettu 8 hoffia ja tietty ne oli aamupäivällä ja oma kehä iltapäivällä. Viikolla vielä sääennuste välillä lupasi vettä ja välillä poutaa. Onneksi poutaan arpominen päättyi. Keli tosin ei ollut vieläkään kovin kesäinen, tuuli niin että pipoa oli ikävä. Muutenkin sää on ollut tosi kalsea ja tuulinen, välillä sateli viikolla lunta tai rakeita. Tuossa pelloilla kylvettiin samalla kun lumihiutaleita leijaili.... Murun kanssa ajoitettiin meno niin että juuri saavuttiin kun pentuhoffit aloitti ja katseltiin ne. Taisivat olla serkuksia suurin osa ja yhtä lukuunottamatta merkkareita. Oli Hayaklausea ja Karvaturria. Nyt täytyy sanoa että olin kyllä samaa mieltä tuomarin kanssa voittajasti. Oli nätti merkkarinarttu joka oli lopulta ollut myös RYP3 pentu. Onnea!

20170514_152818.jpg

Hain sitten Murulle kevythäkin kun meidän kehä oli takasuoralla niin helpompi itse käydä vessassa ja seurata kehää. Ja rapsutella muiden hoffeja :D. Tuomari jakoi kuulemma erinomaista hyvinkin anteliaasti. Uroksia oli ilmoitettu neljä, joista puolet pois. Nuorten luokassa blondi sertihai Stelmo's Norris eri1 ja sa ja lopulta paras uros kera sertin. Avoimessa oli myös hyvin menestynyt Uskihoff's Deniero joka jostain syystä sai erittäin hyvän. Narttuja sitten loput 11 kpl ja näistäkin puuttui kaksi. Junnuluokassa kolme narttua jotka kaikki saivat erinomaisen. Nyt en muista saiko kuinka moni sa:n, mutta ainakin voittaja blondi Uskihoff's Melina. Nuoria narttuja oli yksi saaden erittäin hyvän. Avoimeen oli ilmoitettu kuusi narttua ja näistä kaksi pois. Voittajaksi merkkari Hofmacher Ruby, toinen blondi Juurusjärven Cheri ja näille kahdelle myös sa. Kolmas erinomaisella merkkari Kleion Europa ja neljäs musta Steinroller Smilla erittäin hyvällä. Muru oli ainut valioluokassa ja kun kehään mentiin niin tuomari ensimmäiseksi hihkaisi että mihin olette karvat jättäneet??? Selittelin että kesää tässä odotellaan ;). Tuomari totesi kyllä että nyt on kyllä talvi... Että hirveen kivasti alkoi. Kysyi iän ja vähän leperteli koiralle kun hampaita katsoi. Muru otti taas kaiken irti tuosta juoksuosuudesta roikkuen jälleen ranteessa. Tuomari vaan naureskeli että koira on väsynyt odottamiseen. Siitä huolimatta saatiin eri ja sa ja jatkettiin suoraan parhaan nartun valintaan. Siinä sitten juostiin muistaakseni ympäri ja nyt meni vähän paremmin... Sitten tuomari alkoi kättelemään. Olipa jännää jotenkin... viimeisenä tuli kättelemään meitä ja Muru oli paras narttu! Kehäsihteeri ei oikein meinannut ymmärtää että ei oteta sertiä, mutta saatiin serti jaettua toiseksi tulleelle junnunartulle, kolmas oli varasertin kera avoimen ykkönen ja neljäs avoimen kakkonen.

Jäjellä oli enää ropin valinta. Meitä siinä sitten kaksi blondia. Tuomari juoksutti ja sitten alkoi selittää että hän voisi teitä juoksuttaa vaikka kuinka kauan eikä tulisi sen viisaammaksi. Jos oikein kuulin niin mietti myös että kumpi olisi parempi isoon kehään. Sanoi että vaikka narttu on turkiton niin harvoin näkee näin tasapainoista narttua että hänen on pakko laittaa se voittamaan. Kehui vuolaasti molempia ja hoffien laatua. Kuulemma paljon näkee laskevaa selkälinjaa ja roomalaista (kyömyä) kuononselkää. Nyt ei ollut! Sanoi vielä meille että ryhmässä teille ei varmaan menestystä tule kun ei niitä karvoja ole.... No ei hoffeilla yleensäkään hirveästi ryhmäsijoituksia tule. En sitten tiedä paljonko on tosiaan hoffeja arvostellut ja missä? Mutta tykkäsin tuomarin tavasta arvostella. Selitti aina miksi joku sai jonkun arvosanan. Myöskin yhtä vähän ujostelevaa narttua syötti jotta sai hyvän kokemuksen. Tuomarilla oli myös paljon koruja käsissään. Kiinnitin vaan huomiota kun katsoi hampaita että oli aika kiva tassukuvioinen sormus hänellä ;)

IMG_20170514_183822_128.jpg

Koska ryhmiin oli enää tunti niin päätin jäädä odottamaan vaikka aika kalseaa olikin ja todellakin tuuli kylmästi. Muru otti rennosti ja välillä muutama lapsi kävi sitä rapsuttelemassa. Ryhmät sitten venyi kun ensin oli pentunäyttelyn kehät ja sitten toisen ryhmänäyttelyn kehät ja vasta sitten meidän. Meille se oli läpijuoksu kuin arvasinkin, mutta nyt mentiin taas aika kivasti. Muutamia kuvia ryhmäkehästä löytyy Paula Heikkinen-Lehkosen ottamana:

https://texterri.kuvatilaus.fi/kuvaus/LAHRY17

Odottelua:

20170514_152858.jpg20170514_163059.jpgFB_IMG_1494768506086.jpg

 

Nyt on siis kevään näyttelyt kierretty ja odotellaan juoksuja. Tosin saa nyt vähän pihdata mielellään niitä juoksuja koska se meidän ykkösuros menee vasta ensi viikolla lonkkakuviin! Vähän kiirettä pitää että ehtiikö tulos tulla ja nyt pitäkää kaikki peukkuja että ehtisi ja olisi tervelonkkainen! Käytiin tänään Murun kanssa eläinlääkärissä ottamassa vielä DM testi ja kilppariarvot varmuuden vuoksi. Tosin sitten eläinlääkäri soitti kun oltiin jo ehditty lähteä että tämä verinäyte vähän kellertää että jos sopii niin labra ottaa siitä vielä bilirubiinin ensin jos heidänkin mielestään kellertää. Ja tarpeen tullen maksa-arvot. Nyt sitten pitää noita stressata huomiseen. Toivottavasti kaikki on ok, eikä siellä oli mitään ihmeellistä vaan johtuisi vaan seerumista.... Pitäkää peukkuja! Tässä on jo stressiä tarpeeksi vähän töistä, paljon tuosta juoksujen alkamisesta ja että ehtiikö lonkkatulokset ja onko ne priimaa? Ja vielä tämmöinen lisästressi tähän...

Rinokin on vähän vajaakuntoinen. On taas pää vienyt kovempaa kuin jalat ja on venäyttänyt jalan tai selän. Lisäksi on alkanut hylkimään ruokaa. Eli jättää melkein päivän ruuista toisen syömättä. syö kuitenkin esim. dentastixit joten ei ainakaan hampaissa liene vikaa. Joten joko on ruuassa jotain tai kyllästynyt siihen tai sitten on jotain vakavampaa. Yleensä paastoaa juoksujen tärpeillä mutta harvemmin naapureiden koirien kohdalla ja tätä on jatkunut muutamia viikkoja. Lienee sekin kohta vietävä lääkäriin jos ei ruuan vaihtokaan auta??? Huoh!