Tänään suuntasin Rinon kanssa kohti Lahden Jokimaata, jossa oli pentunäyttely. Siellä sitten tapasimme Rinon velipojat Kamun ja Voksin omistajineen ja iki-ihanan siskolikan Emmin. Meidän Monzahovien lisäksi oli ilmoitettu yksi hoffi, joka osoittautui mustaksi narttupennuksi. Tuomarina oli Taina Nygård. Pojat menivät mielestäni oikein nätisti ja kaikki esiintyivät hyvin. Yllätys oli suuri, kun lopullinen järjestys oli sama kuin kehäjärjestys, eli Rino, Kamu ja Voksi. Rino sai kunniapalkinnon ehdolla, että venytän sen alakulmureita. Taitaa olla helpommin sanottu, kuin tehty!!! Emmi ja musta narttu olivat sitten pienissä narttupennuissa. Emmi esiintyi ja juoksi kuin vanha konkari ja voittikin luokan. Tuomari oli tosi tiukka, eikä antanut kunniapalkintoa. Myöskään kasvattajaluokka ei saanut kp:a. Oltiin kesken kehityksen (aika yllättävää näin 5 kuukautisilta pennuilta), mutta sentään hyväturkkisia. Rinosta tuli sitten rop-pentu ja olin melko äimänkäkenä. Sitten vähän kuvattiin sisaruksia ja me jäätiin Rinon kanssa odottamaan ryhmiä.

Ryhmät oli idioottimaisesti laitettu sisälle pieneen kehään, kun ulkona olisi ollut tilaa koko raviradan verran! Jos pelkäsivät sadetta (muutama tippa tuli), niin koiraihmiset ei ole kyllä sokerista tehtyjä! Positiivista oli, että jokainen osallistuja sai arvostelua vastaan 1 kg ruokapussin ja mitan. Täytyy kai sekoittaa tuo ja eukanuban näytesäkki tuohon Daviesiin jota pääsääntöisesti syödään. Mutta taidan odottaa vielä kuukauden kunnes tuo kiivain kasvu tasaantuu.

Huomenna alkaa Ninalla eskari. Saas nähdä mitä tykkää, kun siellä käydään joka päivä. Eikä saada nukkua koskaan pitkään! Lisäksi huomenna pitäisi mennä katsastamaan auto. Toivottavasti eivät anna kaameaa vikalistaa. Isäntä on jo vaihtanut jarrulevyt & -palat, sytytystulpat ja tulpanjohdot ja pyörijän???  Koskahan tuo saisi laitettua tuon koiraverkon paikalleen? No, isännälläkin on lomat nyt loppu ja menee huomenna töihin. Itsellä on vielä lokakuun alussa viikko kesälomaa. Sitä odotellessa...

P.S. Kotisivuja päivitetty ja kuvia osastolta löytyy sukulaisissa kuvia Rinon sisaruksista ja omat koirat osiossa mm. leipuri- ja marjastushoffi =), Rinon arvostelu uutisissa.