Kesäkuu aloitettiin heti rallytokokisoilla Kouvolassa. Oli eka avokisa ja tuomarina Pia Heikkinen. Meidän valmistautuminen meni vähän ketuilleen, sillä Roza oli pari päivää maha sekaisin ja tuntui olevan vielä sinä iltanakin vaikka välillä oli parempi. Lisäksi unohdin kisakirjan kotiin, joten tuhatta ja sataa hakemaan se kotoa ja juuri ehdin ennen rataan tutustumista. Lisäksi meitä edeltävä koira lähti radalta tulemaan Rozaa kohti, kun oltiin lämmittelyalueella. Radalla Roza otti jotain hajua yleisöstä ja oli muutenkin ihan pihalla. Rämmitiin sisulla rata läpi ja tuloksena 71 pistettä. 70 pistettä on rajana hyväksytylle tuloksella.

Sara muuten valmistui merkonomiksi toukokuun lopussa, mutta koska valmistui niin lyhyellä varoitusajalla, juhlittiin vasta kesäkuun alussa. Sara sai myös kaksi stipendiä. Kierrätettiin minun vanha merkonomihattu vaihtamalla vain kokardi uudempaan. Samana viikonloppuna oli myös parhaan ystäväni viiskymppiset. Onneksi siitä alkoi myös kolmen viikon kesäloma. 

DSC_0050.jpg

Lomalla tuli kirjoitettua opinnäytetyötä ja kun kaikki opettajat on lomalla, niin täytyi mennä ihan mututuntumalla, koska apua tai ohjausta ei ole kesällä saatavilla. Lisäksi kävin työhaastattelussa ja pääsin kolmen parhaan joukkoon, jotka pääsivät testeihin. Valitettavasti ei paikkaa minulle tarjottu :(. No, valmistumisen jälkeen alkaa ankara työnhaku.

Kesäkuussa käytiin Hämeenlinnassa näyttelyssä, jonne en ensin ajatellut edes ilmoittautua, mutta kun oli loma, eikä oikein muutakaan, niin ilmoitin silti. Tuomarina oli Maarit Hassinen. Junnuna Roza saanut eri1 samalta tuomarilta. Nyt tapahtui ihme ja Roza voitti avoimen luokan ja sen jälkeen nartut. Vihdoin saatiin ensimmäinen serti ja lopulta tuloksen VSP <3. Näyttelyn jälkeen olikin sitten vielä koulutusvuoro rallytokossa. Viikko sen jälkeen oli Kotkan Ruusu näyttely Virolahdella. Lauantaina oli kehätoimitsijana irlantilaiselle tuomarille ja sunnuntaina Rozalla oli latvialainen tuomari Ligita Zake. Tämä tuomari ei edes koskenut itse koiraan! No se sopi meille. Roza avo eri2 sa pn2 ja toinen serti putkeen!