Eilen olin 9,5 tuntia töissä. Kotiin tultua koirat vuorotellen lenkille, auton pakkausta ja tavaroiden mukaan keräilyä. Saunan ja siiderin jälkeen nukkumaanKieli ulkona. Illalla tietysti oli vielä huolella tarkastettu sääennusteet Tervakosken suunnalle; aamusta ehkä voi muutama tippa sadella, mutta aurinko paistaa ja +30C lämmintäCool.

Aamulla kello soi klo 6.15. Lämpöä oli n. +15C ja sumua ja pilveä oli. Sitten sumu alkoi laskeutua ja tihutti. Lapset kun sai vihdoin ylös ja aamupalalle, niin kaivelin niille suosiolla myös pitkähiaiset/-lahkeiset vaatteet. Lähdettiin ajelemaan tuossa klo 7 maissa ja sää pysyi samanlaisena koko matkan. Perillä oltiin yhdeksän maissa ja ei vieläkään aurinko paistanut. Ja kun oltiin varauduttu tuohon helteeseen, niin eipä tullut itselle otettua mitään pitkähiaista mukaan. Onneksi edes lapset oli vaatetettu!!! Vähän oli nimittäin ensimmäiset pari tuntia vilakkaa itsellä. Koirat tietysti tykkäsivät, kun ei ollut porottava helle. Tuota kalseutta kesti vielä parisen tuntia. Juuri ehdittiin Rinon kanssa käydä kehässä, ennen kuin pilvet kaikkosivat ja se luvattu helle saapuiHymy.

Rino käyttäytyi ihan kauniisti,vaikka ei ollakaan nyt treenattu yhtään! Meillä ei ollut mitään odotuksia ja olin ihan tyytyväinen erittäin hyvään. Ja muuutenkin punainen oli päivän väri! Olihan se paremmin kuin viime vuonna ja jos vaikka ensi vuonna tulisi sitten ensimmäinen erinomainen erkkaristaSilmänisku. Rinolle oli arvosteluun laitettu, että sillä olisi tummat silmätYllättynyt. Kaikki jotka Rinon tuntee, tietää ettei ne nyt kovin tummat ole... Arvostelu huonolla käännöksellä lukee tuolla arvosteluissa.

Oli tosi kiva nähdä pitkästä aikaa monia hoffi-ihmisiä, joita ei moniakaan tapaa kuin kerran pari vuoteen. Ja tietysti niitä hovawartteja ja aivan ihania pentusia oli taas liikenteessäHymyHymyHymy. Meinasi pentukuume iskeä... Tänä vuonna oli harvinainen Tervis muutenkin. Yhtään kuvaa en ottanut, enkä oman koiran lisäksi esittänyt muita koiria. Yleensä olen kuvaillut ja juossut kehien väliä kieli vyön allaKieli ulkona. Vaihtelua se oli tämäkin! Vaikka kyllä tarpeen tullen lupauduin esittämään, jos ei omistajat ratkee kahteen paikkaan yhtä aikaa... mutta ei sitten tarvinutkaan.

Nyt sitten aletaan odottamaan Kuopion reissua. Sinnekin lähtee lapset mukaan + Ottokin. Mutta nämä muut mökkeilevät, sukuloivat ja tutustuvat Kuopioon, kun minä ja Rino ollaan raviradallaSilmänisku.

 Hellettä on taas alkavalle viikolle luvassa. Tuo harrastaminen ei oikein maistu, kun on niin kuuma. Jälkitreeneihinkään ei oikein viitsi mennä, kun koira joutuisi olemaan autossa ainakin pari tuntia. Vanhassa kotterossa ei ole ilmastointia eikä veräjää, niin voisi tulla hieman liian kuuma!!! Voisi vähän nuo lämpötilat laskea... semmoinen +23C olisi ihan riittäväCool. Tänäänhän Jaakko heittää kylmän kiven, niin vedet alkaa jo viilenemään.....