Lauantaina siis suuntasin Rinon kanssa Joutsaan Monzahova kennelin kennelpäiville. Viimeksi ollaan käyty pari vuotta sitten, eli kun Rino oli pentu. Perille löysin ihan kerralla, vaikka navigaattori matkalla sekoilikin. Nyt on navikin sitten päivitetty muuten. Meni pari tuntia eilen aikaa ja rahaakin päivityksiin kului. Toivottavasti nyt taas osaa ohjastaa minua. Oltiin perillä ennen puolta päivää ja mukavasti oli jo ihmisiä tullut. Rinolle pitin häkin varjoon ja "ämpärillisen" vettä sinne. Onneksi kuitenkin vähän tuuli, niin ei ollut ihan hirveän kuuma siellä varjossa! Itselle kerrankin muistin laittaa aurinkorasvaa (SK30). Niinpä ei kärähtänyt kuin selkä niiltä osin mihin en ylettynyt rasvaa laittamaan. Ruoka oli jälleen kerran oikein hyvää ja sitä oli riittävästi. Koska oli niin kamalan kuuma, jäi vähän tuo koulutus/harrastuspuoli vähemmälle. Mutta Siljanderin Niina piti meille tokokoulutusta joka olikin oikein antoisaa. Tuli paljon hyviä vinkkejä, joita aion ehdottomasti kokeilla ja soveltaa! Suurin osa koirista oli vähän vetämättömissä kelin takia, mutta kuitenkin näki millä tasolla kukakin koirakko on. Me siellä alkupäässä selvästi.  Varsinkin tyttöjen hajut tahtoi viedä Rinon aatokset ihan muualle, kun johonkin tokoiluun... Mutta oli tosi kiva nähdä erityisesti Retu-veljeä ja Assi-äippää. Ja tietysti kaikkia muitakin koiria ja niiden omistajia. Kiitos kaikille hyvästä seurasta ja erityiskiitos Miialle kennelpäivien järjestämisestä!!! Osa jäi yöksi ja vielä jatkamaan kennelpäiviä, mutta me Rinon kanssa suunnattiin illaksi takaisin kotiin. Rino olikin koko illan aivan poikki, vaikka ei mitään ihmeellistä ollutkaan tehnyt.

Sunnuntaina suunnattiin Korialle Erämessuille. Korialla on joka toinen vuosi isot erämessut jossa kaikenlaista nähtävää metsästäjille, ulkoilijoille, kalastajille ja koiraihmisille. Rino jätettiin kotiin, koska lämpötila lähenteli jälleen +30 C. Olisihan siellä ollut noutokisaa ja konekarhua, mutta en raaskinut sitä sinne rahdata paahtumaan! Itselläkin oli melko hiki siellä kierrellessä ilman turkkiakin. Ei nyt mitään ihmeellistä löydetty, mutta tulipa käytyä taas. Sieltä sitten mummolaan hakemaan lapset kotiin jne. Iltasella sitten alkoikin kerääntyä melko mustia pilviä taivaalle ja saatiin sitten ukkosta ja vettä loppuillan. Itsellä alkoi kurkkua pistellä ja simahdin sohvallekin kesken lukemisen. Eli siis iski joku virus tms. ja kävinkin työterveydessä aamulla, kun ei oikein ääni tahdo kulkea ja väsyttää ihan sairaasti. Huomenna on muutenkin vapaapäivä, että jos keskiviikkona olisi parempi olo niin töihin.

Riihimäelle ilmoitettu 11 hoffia ja kehä alkaa klo 10. Sääksi on luvannut ihan inhimillistä, kunhan ei sataisi! On tämä Suomen kesä vaihteleva. Eilen oli yli +30C, tänään +10C. No nyt voi lämpötilan puolesta nukkua, ainoastaan yli lentävät hävittäjät vähän häiritsee (sotaharjoitus).