Onhan se ihanaa että aurinko paistaa ja on hellettäCool. Näitä päiviä sitten marraskuussa räntäsateen keskellä muistellaan kaiholla... Mutta kyllä varsinkin koirille on vähän liikaa! No Otto tietty ottaa välillä sanikkaa maaten pihalla, mutta sitten vastapainoksi nukkuu lämmittämättömällä laattalattialla saunan lauteiden allaHymy. Rino taas vetää spurtteja helteestä huolimatta, mutta mielellään makailee varjossa. Vaikka on aloittanut tuon turkin heiton (tietysti loppukesäksi karvaton look), niin tuota karvaa todella riittää! Nytkin on läähättelee kovasti, kun veti Oton kanssa hoffihepulia ja painia pihalla. Rino nauttii vedessä puljaamisesta, vaikka vielä viime vuonna ei ollut suuri fani. Nyt ensimmäiseksi rantaan päästyään menee istumaan/makaamaan veteen. Ui jos kepin heittää, muuten kahlailee ja nauttii. Nyt on myös oppinut ettei kannata ravistaa, niin pysyy pitempään viileänä kotiin kävelemisen aikana (meiltä rantaan vajaa 3 km).

Nyt sitten helteen lisäksi on nuo miljoonat ötökät. Eilen Rinon kuonon selässä oli iso patti, josta karvatkin nousi pystyyn kun oli turvoksissa ja tänään silmäkulma on turvoksissa. Niinpä ei koiratkaan hirveästi viihdy ulkona, vaikka muuten voisi siellä ollakin. Itselläkin on nilkat varsinaisen itikkahyökkäyksen jäljiltä kaamean näköiset. Ei tee edes näillä keleillä/ötökkämäärillä mennä metsään. Kun jo tässä metsäväleillä tiellä kävellessä koiran naamassa on kymmenisen hyttystäOtsan rypistys. Mutta helteitä on luvattu ainakin reiluksi viikoksi vielä. Olisi kyllä saanut sataa kunnolla tässä välissä. Meillä satoi aamupäivällä vähän aikaa, mutta eipä se  helpottanut. Päinvastoin! On entistä kosteampaa. Klo on nyt 20.15 ja mittari näyttää 27,8 C. Eikä ulkona tuule edes yhtään... ehkä tänään jää lenkki väliin. Eilen käytiin uimassa, mutta ei joka ilta voi uidakaan... Rinolla kestää tuo kuivaminen nimittäin jonkin aikaa! No ostetttiin lapsille sellainen isompi uima-allas, niin täytynee nuo pienemmät täyttää koirien käyttöön. Rino voi sitten viilentää mahanahkaa siellä makailemallaSilmänisku.

Nautitaan me ihmiset helteistä ja yritetään viilentää karvaisia ystäviämme parhaamme mukaan. Toivottavasti Tervikselle tulisi sellainen kiva pilvipoutainen sää, eikä yli +22 C lämmintä Nauru. Sitä odotellessa....