No koska tosiaan ne rotumestikset jäi juoksujen takia väliin, ilmoitin Rozan Lahteen tuplakisoihin 9.12. Olin heti kun ilmo alkoi läppärillä täyttämässä lomaketta ja sain paikan molempiin kisoihin. Rozahan tarvitsi vain yhden tuloksen, mutta kun ei voi koskaan tietää kuinka käy.

Edellisenä maanantaina meillä oli sopivasti ratatreeni ja se meni ihan ok. Muutama muistutus tuli esim. vauhdinmuutoksen paikasta. Aikataulut tulivat muutamaa päivää ennen ja avoin luokka oli iltapäivän puolella, joten ehdittäisiin lenkkeillä kotona ja nukkua vähän pitempään. Sää ei ollut mitenkään paras mahdollinen. Pakkasta oli noin -10C ja lunta sateli sekä oli aika liukasta ajella. Päästiin hengissä ja ajoissa paikalle. Tämäkin halli on kylmä, joten olin pukeutunut kunnolla ja Rozallekin oli takki. Eka rata oli Taru Leskisen ja näytti ihan kivalta. Toisella radalla tuomarina oli Tarja Hiissa ja näytti sikavaikealle. Keskityin vain A-radan opetteluun sillä se oli meidän päätavoite. 

No radalla jouduin tekemään kaksi uusintaa ja Roza katseli välillä vähän maisemia. Sitten oli uusimiset käytetty ja otettiin vielä yksi -10 virhettä. Laskin, että pitäisi kuitenkin juuri tulokseen riittää vaikka ei nyt mikään hieno rata ollutkaan. Olinkin aika järkyttynyt kun luin seinältä että ollaan saatu hylätty. Ikinä en ole hylsyä saanut radalta! Suoraan sanoen vi***ti suunnattomasti. No ei auttanut kuin alkaa katselemaan B-radan koukeroita. Onneksi rataan tutustuminen alkoi melko nopeasti ja kisa heti A-kisan palkintojen jaon jälkeen. Siinä katsoin, että minulla oli hihna noussut radalla taskusta sentin verrän näkyviin ja siitä se hylsy. Oma moka. B-radalla päätin ottaa kaikki sallitut keinot käyttöön ja yliohjasin ja käytin ääntä ja kehuja mahdollisimman paljon. Rozakin oli paremmin nyt kontaktissa ja vaikka Rozan nenä kävi kahden sentin päässä houkutuksesta niin sain sen sieltä pois. Lisäksi radalla oli treenien kaltainen vauhdinmuutos-tehtävä. Selvisimme maaliin hengissä ja lähdettiin ulkoilemaan ja taas pukemaan Rozalle Pompan päälle autoon. Jos ekan radan tulos tyrmistytti, niin sitä teki myös tokan radan tulos. Siis saatiin kokoon täydet 100 pistettä <3. Ihan huikeaa! Enää ei hylsy paljon painanut. Ajassa hävisimme voittajalle joten oltiin toisia ja saatiin koulutustunnut RTK2. Samasta seurasta treenikaveri sai 99 pistettä samoin RTK2 ja kolmannen sijan. Aika kiva fiilis!

Kävin samalla reissulla sitten Peten koiratarvikkeessa hakemassa Rozalle ruokasäkin ja Kärkkäisellä lankaostoksilla. Tarkoituksena olisi vuosien jälkeen aloittaa villapaita. Sunnuntaina oli raviradalla eläinten joulu. Siellä oli myös mätsäri ja päätin osallistua, kun ei noita näin talvella ole hirveästi vapaapäivinä varsinkaan. Roza oli hienosti isojen punaisten 2. Pitäisköhän meidän alkaa vaan harrastaa mätsäreitä???

No seuraavan torstaina oli tarkoitus leipoa kinkkupiirakka valmiiksi seuraavan illan pikkujoulutreeneihin. Muuten hyvä, mutta vähän veitsi lipsahti kinkkupussia avatessa vasempaan etusormeen. Oli sen verran terävä veitsi, että meni puoleen väliin sormen päätä. Ei muuta kun Juhalle huutamaan että tule paketoimaan. Itse puristin sormen päätä, ettei vuotaisi ja päivystykseen sitten ajamaan. Siellä pääsin melkein heti arvioon ja kun vähän valuttelin siihen lattialle verta niin pääsinkin lääkärin pakeille melko nopeasti. Sormeen pariin kohtaan puudutus ja siinä se sitten valui kun odotettiin puutumista. Sanoin jo hoitajalle, että pitäiskö vaihtaa tuo tuppo tai jotain kun verta alkoi olla pöydälläkin. Lääkäri ompeli viisi tikkiä ja vähän liimaa lisäksi ja viikko saikkua. Siinä menikin joulunalusaika sitten. Tikkien poisto oli onneksi vapaapäivä sillä ei ollut mitenkään kivaa. Olin siis jouluviikolla aatonaaton ja aattoaamun töissä. Ei yhtään pahaa tehnyt saikku, sillä on ollut jotenkin vähän väsynyt olo näin syksyllä.

Marraskuussa oli työpaikan pikkujoulut joissa kävin syömässä ihan kiltisti auoillen koska seuraavana aamuna aamuvuoro. Lisäksi on ollut pekoryhmän pikkujoulutreenit, rallyn hupirata pikkujouluisella twistillä ja aksan neljän lajin pikkujoulurata. Tosi hauskoja pikkujouluja. Murukin pääsi rallyn ja aksan pikkujouluihin. Ja sillä oli ihan sikakivaa :D. 

Ja messarissakin tuli käytyä ihan turistina. Ihania koiria ja vähän shoppailua Ninan kanssa. 

Nyt vietellään joulua ja sekään nyt ei ihan putkeen ole mennyt. Eilen aattona töistä tullessa ihmettelin miksi lattialla on verta. Kunnes katsoin että Murun perskarvat olivat myös veressä. Siltä oli puhjennut hännän juuressa monta vuotta ollut rasvapatti :(. Se on tosi kipeä joten nyt saa kipulääkettä, leikkasin karvat siitä ympäriltä ja suihkuttelua pari kertaa päivässä että sieltä tulee sitä eritettä ulos. Sen jälkeen päälle vähän antiseptisiä juttuja. Täytyy katsoa pitääkö välipäivinä viedä Muru ja yksi kissa hampaiden takia eläinlääkäriin? Lisäksi totesin eilen käydessäni vanhemmillani, että sielläkin on tehtävä kohta jotain muutoksia kun eivät siellä kauaa pärjäile enää... Toivottavasti tämä kaikki vielä iloksi muuttuu.... 

Tuli tuossa kirjoiteltua muutama työhakemus itseäni kiinnostaviin työpaikkoihin. Olen todennut, että haluan työpaikan joka olisi minua kiinnostava enkä hae kaikkea mahdollista. Olisihan se kiva saada työ joka vastaisi myös tuota koulutusta :D

Loppuun Heidi Aleniuksen ottamia kuvia Lahden kisoista

_RT31212-2.jpg_RT31205-2.jpg_RT31202-2.jpg_RT31200-2.jpg