Kesälomat on nyt lusittu ja pari vapaapäivää vielä ennen töihin menoa. Tässä kyllä olisi koti- ja kouluhommia, vaan kun jostain on saatava rahaa. Jos voittaisin lotossa tms. päävoiton, niin kyllä keksisin silti tekemistä :) Ja nyt näyttää, että aika kivoja säitäkin tulossa. 

Rozan kanssa päästiin torstaina pitkästä aikaan nosework treeneihin. Ja kyllä se oli pätevä, vaikka ei olla koko kesänä käyty treeneissä. Kotona harjoiteltu ilmaisua enempi. Murukin viimeksi kotitreeneissä käyttäytyi suht nätisti. Sillä kun on paha tapa ottaa tassu mukaan ilmaisuun. Roza taas on alusta alkaen tökännyt kuonon siihen ja tuhina loppuu. Jos ei palkka tule heti, niin vilkaisee minua, että jotain puuttuu??? Vielä pitää itse opetella koiran lukemista ja alhaalla nurkassa olevat piilot on ehkä Rozalle vaikeimpia. Viime viikolla käytiin myös etsintätreeneissä ja pätevää tekemistä sielläkin. Haukkumista toki pitää yhä vaan vahvistaa. Ja omaa tekemistä ja erityisesti pitäisi panostaa suunnistustaitojen palauttamiseen. Viimeksi suunnistanut kai yläasteella.... Tänään olisi tarkoitus mennä tekemään jälki Rozalle ja huomenna nosetreenit. 

Muru oli viime viikolla yhtäkkiä tosi kipeä toisesta reidestään. Liikkui kyllä ok, mutta hyppääminen ja siihen koskeminen ei ollut kivoja juttuja. En tiedä oliko venähdyttänyt vai Roza törmännyt tms. Pidin muutaman kerran kylää siinä ja alkoikin siitä sitten paranemaan. Jännityksellä odotin, että kuinka käy sunnuntain näyttelyn? Mutta parani kyllä sunnuntaiksi. Toki ei kiike ollut niin hyvää, kuin normaalisti. Mutta kuitenkin Muru hienosti paras narttu 2. ja roppiveteraani. Roza oli kehässä Stella siskon kanssa. Molemmat saivat erittäin hyvän, hyvin samantyyppisillä arvosteluilla. Roza lopulta EH1. Tuomarina oli Paavo Mattila. Arvostelut löytyy tuolta sivusta. Nyt pidetäänkin näyttelytaukoa ainakin messariin asti. Täytyy harkita ilmoitanko ja ketä ja mihin. Roza on ikävä kyllä siinä kohtaa jo nuorten luokassa ja veteraaneissa on kovaa kisaa hyvien narttujen kesken.

Murulle on varattava hieroja tuossa vähän myöhemmin. Meidän luottohieroja Suvi saa Murun aina kivasti "auki". Roza aloitti vihdoin juoksut. Ikää karvan vaille 16kk. Katsotaan alkaako saada sen jälkeen vähän lihaa luitten ympärille. Vielä ei ainakaan tuo vahvempi ruoka ole näkynyt siinä :). Murukin saa lopettaa laihdutuskuurin. Täytyy vaan seurata tarkasti, ettei ala uudestaan lihomaan. Murulla on myös karvanlähtö päällä. Ja se tietää, että siinä on entistä enemmän takkuja. Tuo sterkkaus teki turkista (aluskarvasta) takkuuntuvaa ja kun sitä karvaa on aika paljon. Että toivottavasti sitä lähteekin ihan reilusti. Tekisi mieli pestä se, niin lähtisi irtokarvaa. Mutta sitten pitäisi varmaan föönätä, ettei kuiva ihan takkuun ja en tiedä arvostaisiko Muru sitä. Peseminenkin on sen mielestä hirveä rangaistus. Kuivaaminen taas on kivaa.