Kun ei noita MH-kuvauksia täällä kulmilla tänä vuonna järjestetty ja muuallakin ne on aina muille roduille ensisijaisesti, niin päätin sitten ilmoittaa Murun oman yhdistyksen testiin. Olis kannattanut yhdistyksen järkätä se mh kyllä mieluummin sillä tällä alueella on juurikin heinä-syyskuussa niin paljon luonnetestejä että tämäkin jouduttiin osanottajapulan takia typistämään yksipäiväiseksi... Tuomareina oli Mikael Laine (rotikoita) ja Johanna Cederlöf (belkkareita). Rino oli aikanaan Laineen testissä ja tiesinkin että on tiukahko tuomari. Myös tämän vuoden tuloksia katsellessa tuli selväksi että esim. laukauskokematonta viljeltiin paljon.

Lauantaiaamuna meillä oli sitten kunnia olla testin ensimmäinen koirakko sillä itselläni alkoi työvuoro klo 12.15. Paperit oli ok, siru löytyi, juoksuja ei löytynyt ja kun tuomarit tulivat paikalle alkoi testi. Ensin juteltiin ja toinen tuomari heitteli Murulle käpyjä. Sitten vähän tutustumista tuomariin ja päästiin leikkimään. Kepillä leikki kyllä mutta ei kunnolla pitänyt kiinni. Pehmeällä patukalla leikki mielestäni ihan hyvin, myös tuomarin kanssa. Siitä sitten siirryttiin kelkalle. Muru katseli pitkään kaikkea muuta paitsi kelkkaa. Kun se tuli tarpeeksi lähelle niin katseli sitä sitten, mutta ei haukahdustakaan sanonut. Kun kelkka vetäistiin kohdalle, niin väisti ja jäi hihna löysällä katselemaan taas muualle. Tuli katsomaan kelkkaa kun kyykistyin sen viereen, mutta ei kyllä ollut sen mielestä kovin kiinnostava. Aikanaan Rino yritti nostaa koipea kelkalle! Sitten käveltiin kelkan tulopaikalle ja takaisin, eikä jaksanut nytkään suuremmin kiinnostaa...  Haalarilla reagoi samoin tynnyrillä vähän väisti. Takaisin kävellessä ei taaskaan tynnyri kiinnostanut mutta minun piti mennä sen luo että koira edes koskisi siihen, haalarillakaan ei reaktiota ohi kulkiessa. Hyökäyksessä ei myöskään sanonut sanaakaan vaan väisti. Tuomari oli aavistuksen epämiellyttävä mutta lähti kuitenkin nätisti mukaan. Tuomarin silitellessä oli sen näköinen että onko pakko :D. Luokse tuli toisella kutsulla. Voipi olla että koska silloin tuuli aika kovasti että kuuliko edes ensimmäistä hihkaisuani? Sitten olikin vuorossa pimeä huone. Noissa meidän testeissä tuo pimeä huone ei ole mikään pieni. Nyt se oli raunioradan rakennuksessa jossa oli lattialla liiskattuja tölkkejä, roskia, romua, rakennuspaperia ja koira joutui menemään ensin suoraan, sitten vasemmalle ja sitten oikealle jotta pääsi perille. Olin jo aivan varma kun sinne kävelin että joudun kutsumaan ja kun tuomarikin vielä seisoi minua vastapäätä. Mutta kuulin kun tuomari joka toi Murun sisälle, kerran sanoi Murulle että tule tännepäin. Sitten kuului vain tassujen rapinaa ja upeasti se tuli kuin tulikin ilman apuja viereeni! On mulla ihgu koira sillä ei varmaan ollut sille ihan helpoin keissi vieraassa paikassa, vieraiden ihmisten keskellä... Sitten oli vuorossa seinä. Muru seinään kiinni ja minä piiloon. Taaskaan ei kuulunut inahdustakaan joten arvasin että se ei puolustanut itseäänkään ;). Sitten meillä oli enää  ampuminen jäljellä. Ekalla Muru aavistuksen reagoi, toisella enää katseli. Ja sitten testi olikin ohi.

Video testistä: https://www.youtube.com/watch?v=kLcbGicDK8o

Ja arvostelu; https://www.youtube.com/watch?v=v5d-ZyS4Pis
 

Eli Muru ei siis puolustanut yhtään ketään (oikeasti kyllä puolustaisi) eikä siitä löytynyt yhtään agressiivisuutta (mikä on hyvä). On aavistuksen pidättyväinen vieraita ihmisiä kohtaan (yleensä onkin aluksi), mutta meillä on kuulemma tosi hyvä suhde :D. Ja kuten arvasin mekin saatiin se laukauskokematon. Mutta mikä parasta, testi oli hyväksytty vaikka pisteitä nyt saatiinkin vaan +108. Mutta Murun sisko oli saanut +40, että senkin takia ehkä hieman jännitti tämä testi. Siinä sitten katsottiin kasvattajan kanssa pari seuraavaakin koiraa. Seuraavana oli rotikka narttu joka juu haukkui puolustuksissa, mutta oli kuulemma täysin jäätynyt pimeässä huoneessa. Pisteitä kuitenkin jotain päälle 150??? No ei tietty tarvi kaikkea ymmärtää.... Nyt on tämäkin suoritettuna ja katotaan jos keväällä johonkin Mh-kuvaukseen vielä mahdutaan.

DSC_0007%20%283%29.jpgDSC_0011%20%283%29.jpgDSC_0024%20%283%29.jpgDSC_0035%20%281%29.jpgDSC_0049.jpgDSC_0060%20%281%29.jpgDSC_0071%20%281%29.jpgDSC_0118%20%281%29.jpgDSC_0126%20%282%29.jpgDSC_0138%20%281%29.jpgDSC_0081%20%281%29.jpgDSC_0084%20%281%29.jpgDSC_0101.jpgDSC_0143.jpgDSC_0148%20%282%29.jpgDSC_0162%20%282%29.jpgDSC_0164%20%282%29.jpgDSC_0173%20%281%29.jpg

Tänään käytiin nollailemassa taas itseämme aksatreeneissä. Välillä tuntuu että junnataan vaan paikallaan samojen juttujen kanssa. Sitten minun pitäisi käskeä koiraa oikein kunnolla, mutta onko se sitten enää koiran mielestä kivaa? Joo se kyllä sikailee siellä minulle ja tänäänkin sitten kun alkoi toisen ryhmän koirakoita tulla, niin jäi tuojottelemaan niitä kesken radan. Kai se hoffin vahtivietti taas iski päälle kun piti katella että kuuluuko nuo nyt sitten joukkoon? Se katsoo treenien aluksi ketä meitä on, ja ne on sitten ok (kunhan eivät iholle tuu). Muita sitten pitää vahtia jopa tosiaan kesken radan varsinkin jos ollaan ulkona tai ne haukkuu...